Intotdeauna sunt in cautare de plugin-uri noi, utile pentru blogul meu WordPress sau pentru alte bloguri pe care le gestionez. Asa ca m-am gandit ca o mica lista cu cateva din plugin-urile care le folosesc cel mai frecvent si care consider ca pot fi utile si altora nu ar strica sa o fac publica. Acestea se impart in cateva categorii dupa cum urmeaza:

SEO plugins

WordPress SEO: Un plugin care nu ar trebui sa lipseasca niciunui blog, fie el personal sau business. Acesta contine mai multe elemente cum ar fi: title tags, meta robots, XML sitemaps, Google Analytics, Google Webmaster Tools si multe alte optiuni.

Broken Link Checker: Acest plugin va va spune ce link din blogul vostru este stricat.

WPtouch: Din punctul meu de vedere este cea mai buna varianta de a-ti transforma blogul intr-o versiune pentru mobil.

nRelate Related Content: Acest plugin face mai usoara cautarea atat a cititorilor cat si a motoarelor de cautare a continutului relevant din blogul vostru.

WP Super Cache: Acest plugin accelereaza viteza unui blog, iar viteza unui blog/site este un factor SEO esential. Desi nu este foarte necesar pentru blogurile mici, cele mari cu siguranta au nevoie de acest plugin.

Social plugins

Social Analytics: Daca vrei sa vezi care useri sunt conectati prin Google, Google+, Facebook sau Twitter, o poti face cu ajutorul acestui plugin.

Social Sharing Toolkit: Acest plugin va ajuta sa adaugati serviciile de socializare dorite articolelor sau paginilor din blogul vostru, totul foarte simplu.

Tweet, Like, Google +1 and Share: Adaugarea butoanelor esentiale de socailizare in cel mai rapid si simplu mod posibil. Un plugin foarte stabil si rapid. Arata asa:

Tweet Old Post: Daca aveti un continut care doriti sa apara atat la publicare cat si mai tarziu acest plugin va poate fi de mare folos.

Analytics plugins

Google Analytics Dashboard: Acest plugin adauga blogulu/siteului un tablou Google Analytics care afiseaza grafice pentru fiecare articol.

General plugins

Jetpack by WordPress: Un plugin complex, care aduce grafice pentru articolele accesate zilnic; trimiterea articolelor pe retelele de socializare; abonarea prin email la blogul, articolele sau comentariile tale; diferite widgets si multe altele.

Widget Context: Un widget customizabil pentru sidebar. Uneori doresti sa rotesti publicitatea din sidebar sau poate sa folosesti diferite widgets-uri pentru paginile sau posturile tale. Acest plugin rezolva aceasta problema.

Post Ender: Adaugati un mesaj la sfarsitul fiecarui post – cum ar fi abonarea prin email sau RSS.

Maintenance plugins

WP Database Backup: O copie de siguranta pentru blogul vostru este intotdeauna binevenita si foarte importanta. Nu dorim ca dintr-un accident sau o intamplare nefericita sa pierdem intreaga noastra munca. Acest plugin ne permite sa programam backup-urile. Eu personal le trimit pe cate un cont de Gmail diferit pentru fiecare blog.

WordPress Backup to Dropbox: Acum poti face un backup al blogului direct in contul de Dropbox.

Ca o concluzie la aceasta lista, exista o gramada de plugin-uri esentiale WordPress si lista intrga poate fi verificata pe WordPress.org, acestea sunt doar cateva dintre ele care va pot da un start bun. Daca stiti plugin-uri bune, care va ajuta zi de zi in blogul/siteul vostru va astept cu incredere sa le impartasiti printr-un comentariu, deoarece intotdeauna este binevenita o astfel de recomandare, atat pentru mine cat si pentru cei ce citesc acest blog si nu numai.

5 COMMENTS

  1. Mult mai complex. Adica are si all seo si all in one webmaster in acelasi plugin, dar mai complex. Ai mult mai multe setari si configurari decat le au cele doua la un loc si e foarte simplu de configurat si folosit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here