2010 pentru mine se terminat in comert(telefoane mobile si patiserie), domeniul in care am intrat in urma cu 7 ani. Dintre toti acesti ani, 2010 este intradevar cel mai slab datorita crizei fnanciare. Totusi, pot sa spun ca oamenii, cand vine vorba de cadouri, cumpara cat pot de mult.

Sumele alocate pentru telefoanele mobile nu sunt la fel de mari ca si in anii trecuti, dar fiecare si-a alocat cat a putut pentru a-si reinoi si telefonul mobil.

Am vandut multe telefoane in aceasta perioada, de la cele foarte ieftine(aprox 100 ron) pana la cele mai scumpe(Nokia N97, Samsung Galaxy S, HTC Desire sau Blackberry). Preferintele clientilor s-au indreptat in special spre telefoanele inteligente(smartphone) si cele cu touchscreen. Singura mare problema in acest an(comparat cu ceilalti ani), a fost legat de abonamente. Oamenii sunt foarte retinuti cand vine vorba de un abonament nou/fidelizare din cauza nesigurantei economice din tara noastra.

Nu la fel s-a intamplat in celalalt domeniu in care lucrez, patiseria. In ciuda asteptarilor mari de la aceasta luna, decembrie, pot sa spun ca a fost una dintre cele mai slabe din acest an. Ne-am asteptat ca solicitarile pentru comenzi sa fie multe insa nu s-a intamplat asa. Acest lucru denota faptul ca lumea a preferat sa faca prjituri si alte bunatati in casa, nu sa mai dea bani pe cele gata preparate.

Concluzia este ca au preferat sa gateasca si sa pregateasca prajiturile, cozonacii, si ce bunatati vor pune pe masa direct in casa, pentru a nu cheltui in aceasta directie la fel de mult ca in alti ani si au incercat sa isi achizitioneze lucruri noi, mai performante, mai frumoase pentru ei.

 

2 COMMENTS

  1. Nu neaparat daca e primul e "cap de afis". Le-am trecut in ordinea in care mi-au trecut prin cap atunci. N97 a fost un telefon foarte cautat la mine in zona chiar ca nu e o mare grozavie. N900 nu a avut mai deloc succes iar C7 nu am adus momentan…N8 o sa primesc pe magazin abia marti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here