In ultimii ani companii ce produc periferice pentru PC-uri creaza “Gaming Mice”(sau mousi pentru jocuri) din ce in ce mai sofisticati. Vorbim in primul rand de adoptarea tehnologiei laser, de rezolutii foarte mari, intre 3000 si 7000 dpi si timp de raspuns de pana la 1 ms. Razer, una dintre companiile specializate in periferice pentru gaming, a revolutionat aceasta piata prin modele unice lansate pe piata. Lachesis, Imperator, Naga sau Mamba sunt cateva nume ce au facut istorie in lumea celor pasionati de jocurile PC.

Logitech s-a facut remarcat prin seria G9. Mouse pe care puteai sa ti-l “modelezi” dupa mana ta cu ajutorul greutatilor de care dispunea in pachet.

De curand un alt producator a adus pe piata un produs nou, foarte futurist si foarte complicat(cel putin asa pare). Seria Rat a celor de la Cyborg ofera diferite modificari de forma si greutate, puncte de sprijin pentru palma si degetul mare plus multe alte reglaje pe care cred ca iti va fi foarte greu sa le potrivesti perfect.

Un alt mare nume, Thermaltake, in colaborare cu BMW Designworks USA se pregatesc sa lanseze pe piata un model de Mouse pentru jocuri ce va purta numele de “Level 10 M”. Acest mouse vine dupa ce o carcasa(Level 10 PC case) a fost creata de cele doua companii bucurandu-se de un real succes din partea criticilor. Acest mouse iti va permite sa ii modifici inaltimea, unghiul, dimensiunea si chiar forma. Acesta dispune si de anumite decupaje ale carcase, pentru ca palma sa iti fie aerisita cat mai bine.

Singurul joc pe care il joc mai frecvent este Counter Strike Source si pentru o precizie si un control mai bun am ales un Razer Lachesis cu 4000dpi pe care il “obosesc” de vreo 2 ani si ceva. Il folosesc si pentru alte chestii pe care le fac la pc(windows), singurul dezavantaj este faptul ca nu dispune de un driver optimizat pentru Mac OSX lucru ce nu ii permite folosirea la maxim a reglajelor de care acesta dispune.

Voi ce mouse folositi pentru pc-ul vostru?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here