In cinci ani, telefoanele mobile vor putea sa produca holograme cu prieteni şi colegi, care vorbesc şi se deplasează în timp real, spun cercetatorii IBM.

Cu holograma produsa de telefonul mobil, un utilizator ar putea sa mearga alaturi de holograma unui prieten pe strada, sau un muncitor ar putea proiecta o imagine marita 3D, a unui produs care necesita reparatii, chiar sa mearga in interiorul acestuia si sa detecteze problemele, a spus Bloom. “Persoana care repara, decat sa mai caute in manualul de reparatie ar putea “merge” direct in interiorul dispozitivului vazand direct problema. ”

IBM deja lucreaza la un concept de holograma cu un telefon mobil si Bloom sustine ca acest prototip ar trebui sa fie disponibil peste vreo 5 ani.

We see 3D technology moving into the cell phone, which will have the ability to transmit information off the cell phone to create a 3D hologram, projecting the hologram on any surface in life size,” said Paul Bloom, IBM’s CTO for telecommunications research, in a recent interview.

[youtube width=”625″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=anKiEoxkpxM&feature=player_embedded[/youtube]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here