Tot mai multor oameni le este teama sa spuna ce simt cu adevarat. Nu au curajul sa spuna parerea lor despre altii, parerea lor despre anumite lucruri, parerea lor despre anumite nedreptati, parerea lor despre multe nereguli din viata de zi cu zi. Nu au curajul sa ii spuna unui om in fata daca a gresit insa merg si “carcotesc” pe la colturi sau catre altii. Nu au curaj, de cele mai multe ori, sa infrunte adevarul. Chiar daca uneori esti hotarat sa spui lucrurilor pe nume se gaseste cineva care sa iti atraga atentia “poate te aude cineva”.

Multi nu au curajul sa spuna sefului lor ce gandesc de frica ca vor fi da-ti afara sau nu au curajul sa spuna despre un om “puternic” ceva din cauza ca le e frica de ce s-ar putea intampla ulterior. De ce? De ce ne e frica sa spunem lucrurile care ne dor, care ne framanta, nemultumirile noastre…Suntem o tara libera dupa ’89, sau cel putin asa credem cu totii insa nu ne si manifestam intotdeauna ca niste oameni liberi. Multi fac lucruri murdare si urate pentru ca suntem intr-o libera dar nu au curajul sa spuna un adevar fiindca se tem pentru ei. Suntem la fel cum ne povestesc parintii nostrii ca era inainte de ’89, cand trebuia sa fii foarte atent sa nu spui ceva “rau” ca erai pedepsit. Cati ani mai trebuie sa treaca pentru ca acesta frica sa treaca? Oare, daca generatia care ne conduce…se va evapora, vom avea curajul sa spunem ce simtim?

Cand vom scapa de “ciripitorii” care isi pierd vremea zi de zi prin tara asta si asculta la ce vorbesc cunostintele lor, vecinii lor ca mai apoi sa mearga sa spuna ce au auzit?

Spuneam in urma cu cateva saptamani niste lucruri pe care le consideram murdare, nereale, minciuni. Cautand dovezi desprea acestea am aflat ca intradevar erau niste minciuni spuse de oamenii pentru a obtine ceva de la alti oameni. Atunci am incercat sa le dezvalui fara sa imi dau seama ca “peretii” au urechi. De ce? Chiar trebuie sa ne lasam calcati in picioare?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here