De cateva zile ma tot gandesc daca sa scriu sau sa nu scriu un altfel de “review” la telefoanele vandute prin magazinele noastre. Aici ma refer la toate telefoanele, adica de la un banal Nokia 1616 la cele mai cautate smartphone-uri, pot fi modele noi sau mai putin noi, insa disponibile inca pe piata.

M-am tot gandit la acest lucru dat fiind faptul ca sunt foarte multe siteuri/bloguri care fac review-uri despre dotari si alte chestii, insa nu multe descriu si “micile” sau “marile” probleme, defectiuni ale acestor terminale.

Datorita faptului ca lucrez, zilnic, intr-un magazin care vinde telefoane, am zis sa impartasesc celor care cauta un model de telefon, si eventualele “surprize”, pe care in general nu le gasesti nicaieri sau nu ti le spune nimeni. Le descoperi singur dupa achizitie.

M-a tot gandeam cu ce model sa incep si mi-a venit in cap Nokia 2730, model care in ultimele 2-3 saptamani s-a vandut foarte bine(cel putin in magazinul in care eu lucrez), dat fiind si oferta de pret propusa de Orange in aceasta perioada.

Nokia 2730 classic

Caracteristici principale: Ecran TFT 256K culori, camera foto 2MP, memorie interna 30MB(extensibila prin card microSD pana la 2GB), Bluetooth, RadioFM, 3G(pentru date).

In general pot sa spun ca acest model este unul fiabil si rezistent in acelasi timp. Carcasa, dintr-un plastic de buna calitate si cu un design clasic il transforma intr-un telefon elegant.

Acumulatorul(durata stand-by pana la 300 ore/convorbire pana la 3,2 ore), intr-o utilizare normala(30 minute convorbiri, cateva SMS/poze si putin trafic date), folosit in zone cu semnal OK ajunge la o autonomie de ~3 zile.

Cele mai intalnite probleme/defecte

Cea mai des intalnita problema la acest model este softul. Se inchide singur, se restarteaza singur, se blocheaza.

Uneori din cauza cardului de memorie(~512MB ocupati dintr-un total de 1GB) acesta reactioneaza greu(intarzieri mari) la comenzi, insa in cele mai multe cazuri se rezolva dupa scoaterea cardului din telefon, iar dupa o restartare facuta de utilizator acesta isi revine.

Raportul “defectiunilor” pentru acest telefon(calculat in cazurile intalnite de mine) este de 1 la 20.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here