Se apropie sarbatorile de iarna si la fel ca in fiecare an, Orange a pregatit doua terminale pentru cunoscuta oferta Best Deal. Astfel, incepand cu data de 21 noiembrie vom putea achizitiona prin intermediul magazinelor proprii Orange, ale partenerilor si magazinul online, Nokia C3 Touch&Type si Samsung Wave 575 la preturi promotionale. Aceste terminale o sa fie disponibile in oferta Best Deal pana pe data de 29 februarie 2012.

Nokia C3 Touch&Type este un model care la fel ca si nokia E5(actualul Best Deal) nu a avut parte de un succes prea mare si imi mentin aceeasi parera ca si cea legata de Nokia E5, cum ca stocurile pentru acest model sunt mari si probabil asta e singura metoda prin care Orange poate sa scape de acest model. Nokia C3-01, cum se numeste defapt acest model, s-a vandut in urma cu cateva luni la preturi ce incepeau de al 125€.

Acest model nu este unul foarte popular pe piata din Romania si nu numai, si nici nu s-a discutat foarte mult pe siteurile de specialitate despre acest model.

Nokia C3-01 este o combinatie intre un telefon cu touchscreen si unul cu tastatura numerica clasica. Astfel, pentru a forma un numar pentru a efectua un apel sau pentru a scrie un sms vom utiliza tastatura fizica, iar pentru a naviga prin meniu vom folosi ecranul tactil. Din pacate, ecranul este unul resistive touchscreen(prin apasare), ceea ce rezulta ca navigarea va fi una mai greoaie, mai ales pentru aceeia care au folosit in trecut un ecran capacitiv touchscreen(atingere).

Caracteristici:

Ecran TFT resistive touchscreen de 2,4 inchi si 256.000 de culori, cu o rezolutie de 240×320 pixeli, tastatura numerica si tastatura pentru apeluri, memorie interna 128MB(extensibila pana la 32GB prin suport microSD), memorie RAM 64MB, 3G, Wi-Fi, Bluetooth, camera foto 5MP si LED flash, sistem operare propriu.

La fel ca si in cazul celorlalte telefoane din oferta Best Deal, preturile pentru fiecare terminal difera in functie de valoarea abonamentului si a optiunilor de date alese.

Astfel:

 • pentru un contract nou cu o valoare de minim 12 euro/luna(Pantera), 14 euro/luna(Delfin), 15 euro/luna(Flamingo)  pretul porneste de la 75 Euro
 • pentru un contract nou cu o valoare de minim 9 euro/luna(Pantera, Delfin), 10 euro/luna(Flamingo)  pretul porneste de la 85 Euro
 • pentru un contract nou cu o valoare de minim 5 euro/luna(Delfin) pretul porneste de la 95 Euro
 • pentru o loializare la un abonamente cu o valoare egala cu cele mentionate mai sus, preturile pornesc de la 95 Euro, la 105 Euro respectiv 115 Euro

Samsung Wave 575(S5750) nu este nimic altceva decat Samsung Wave 525(S5250), diferenta fiind date de un mic detaliu privind conexiunea de date. Samsung 525 dispune de conexiunde de date prin EDGE iar 575 de HSDPA.

Nu am avut ocazia sa testez Wave 575 dar am experimintat 525-ul care mi-a lasat un gand bun in privinta acelui telefon. Miscari fluide ale sistemului de operare Bada, un touchscreen precis si o autonomie buna, lucru ce pare a fi la fel si in aceasta versiunea cu 3G. In rest nu sunt foarte multe lucruri de spus despre acest model, doar poate, ca vine in oferta Orange in doua variante de culoare, negru si la fleur(alb cu floricele visinii).

Caracteristici:

Ecran TFT capacitive touchscreen de 3,2 inchi si 256.000 de culori, cu o rezolutie de 240×400 pixeli, accelerometru auto-rotate, memorie interna 100MB(extensibila pana la 16GB prin suport microSD), 3G, Wi-Fi, Bluetooth, camera foto 3,15MP, GPS, sistem operare Bada.

Preturi din oferta Best Deal:

 • pentru un contract nou cu o valoare de minim 12 euro/luna(Pantera), 14 euro/luna(Delfin), 15 euro/luna(Flamingo)  pretul porneste de la 75 Euro
 • pentru un contract nou cu o valoare de minim 9 euro/luna(Pantera, Delfin), 10 euro/luna(Flamingo)  pretul porneste de la 85 Euro
 • pentru un contract nou cu o valoare de minim 5 euro/luna(Delfin) pretul porneste de la 95 Euro
 • pentru o loializare la un abonamente cu o valoare egala cu cele mentionate mai sus, preturile pornesc de la 95 Euro, la 105 Euro respectiv 115 Euro.

Telefoanele pot fi achizitionate si impreuna cu un abonament nou/loializare plus optiunile de internet Net Mail(3 euro), Net Friends(4 euro), Net News & Mail(5 euro), Net News & Friends(6 euro), Net Mail & Friends(7 euro), Net News & Mail & Friends(8 euro) sau Net Biz(4 euro) incepand de la 49 euro respectiv 69 euro.

Da, preturile sunt aceleasi si pentru Nokia C3-01 si pentru Samsung Wave 575, decizia in ceea ce priveste modelul ales pentru un contract nou sau o prelungire a celui vechi va apartine in totalitate.

1 COMMENT

 1. Eu am cumparat un Wave 575 si cred ca am luat cea mai mare teapa. Nu cu dispozitivul in sine, ci cu S.O. Bada si cu suportul celor de la Samsung Romania.
  – Samsung Kies vede telefonul dar nu ma mai pot conecta la Samsung Apps dupa ce Kies si-a facut update. Dupa ce am luat legatura telefonic cu Samsung Romania, mi s-a precizat ca pentru a se evita pe viitor ca unele aplicatii (indeosebi platite) downloadate prin Kies sa nu functioneze, au restrictionat accesul la site prin Kies, ramanand ca aplicatiile sa le downloadam doar direct pe telefon.
  – nu face update de firmware prin Kies, zice ca are ultima versiune (ha, ha, ha, telefonul are Bada 1.1), vedem noi Bada 2.0. la Sfintul Asteapta.
  – unele aplicatii existente pe Samsung Apps pe site nu se regasesc si atunci cand intru de pe telefon (deoarece nu se mai poate accesa Samsung Apps prin Kies)
  Personal nu recomand acest model de telefon, dara dupa cum am precizat, din pricina S.O. si suportului, care cel putin la acest model in momentul de fata lipsteste cu desavarsire.
  Cei care ati intentionat sa va achizitionati acest model, va recomand sa va orientati catre un model de telefon cu S.O. Android, cel putin pana Samsung ofera suport serios pentru Bada.
  Nu mai zic de navigatia preinstalata pe telefon: Route66, iar hartile pot fi achizitionate doar contra cost. Aici iar bifez un mare minus versus Google Android.
  Telefonul nu ruleaza fisiere WMV, AVI, PPS etc, asa ca degeaba mi-am luat trafic de internet daca nu pot vizualiza decat mailurile care contin text si poze.
  Mai sunt si altele…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here