Se pare ca Sony nu a primit nici o informare ca jailbreaking-ul nu mai este o treaba ilegala pentru ca s-a hotarat sa dea in judecata toti hackerii care sparg consolele PS3.

Astfel pe numele hacker-ilor George Hotz(geohot), Hector Martin Cantero(marcan), Seven Peter, “Bushing” si “Segher” de la fail0verflow si un “necunoscut” pe numele de John Does au fost depuse plangeri.

Plangerea, care incule un ordin temporar de restrictie, depusa pe 11 ianuarie prevede ca inculpatii “eludeaza masuri tehnologice de protectie” folosite de Sony pentru “a proteja accesul neautorizat si/sau copierea sistemului de divertisment Play Station 3”.

Sony acuza inculpatii de incalcarea “Digital Millennium Copyright Act” distribuind PS3 root keys si lansand pe piata solutii jailbreak pentru aceste console.

Sony sustine ca acele “Keys” obtinute de hackeri sunt foarte valoroase si merita “mult mai mult de 5000$  pentru 1 an”. Sony cere ca inculpatii sa inapoieze:

  • sa inapoieze toate componentele hardware
  • sa plateasca daunele
  • sa plateasca onorariile avocatilor
  • sa plateasca toate cheltuielile de judecata

Geohot este cunoscut din lumea “iOS”, lansand doua solutii de jailbreak, “blackra1n” si “limera1n”. Geohot a mai lucrat si la alte solutii de jailbreaking pentru PS3 insa doar curand a lansat un video cu un custom firmware pentru PS3

[youtube width=”625″ height=”344″]http://www.youtube.com/watch?v=UkLSXsCKDkg&feature=player_embedded[/youtube]

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here