Tin ca scriu acest review la acumulatorul extern din titlu de mai bine de 5 luni, insa datorita lipsei de timp am tot omis. Poate totusi e mai bine ca nu am scris mai demult acest articol pentru ca in aceasta perioada am putut sa testez mai bine acest acumulator.

Imi luasem prin februarie iPhone 5S si urma sa ma angajez pe un post care implica foarte multe convorbiri telefonice, deplasari cu masina si dependeta de mail-uri si Facebook. In trecut folosisem incarcator auto pentru vechie modele iPhone ce le-am avut si primul gand a fost sa aleg din nou un incarcator auto. Totusi nu eram foarte convins ca trebuie sa aleg acest lucru si pentru ca in timpul liber fac cate o iesire la pescuit si imi place sa fac poze capturilor si chiar filmulete in drill cu acestea. Problema bateriei o simteam si aici si dupa mijlocul zilei trebuia sa ma limitez la a face poze, etc. Un incarcator auto m-ar fi ajutat sa readuc la viata bateria telefonului dar problema era ca trebuia sa ajung la masina si acest lucru mi se parea total inutil.

Vazusem intr-un magazin local de telefoane un acumulator extern care avea capacitatea de 1000mAh si era de marimea unei brichete mai mari. Mi-a atras atentia si gandul mi-a fugit ca poate asta ar fi rezolvarea problemelor mele. Nu stiam prea multe despre acesti acumulatori si nu gaseam prea multe informatii legate de acestia. Nu aveam idee de cat ar trebui sa fie capacitatea lor, dar eram sigur ca 1000mAh nu imi incarca iPhone-ul cu a lui baterie de 1440 mAh. Am gasit si de 3000, 5000, 10000mAh, de la diferite firme, cu diferite forme si aspecte. M-am orientat intr-un final catre o baterie de brand si cu o capacitate care credeam ca o sa imi acopere 3 incarcari. Pretul nu diferea foarte mult de un incarcator auto de calitate, care de regula se invarte pe la 150 lei, acumulatorul fiind doar 220 lei, beneficiind de o reducere de pret la momentul respectiv.

Nu am mai stat pe ganduri si am ales acumulatorul universal extern Sony CP-F5B de 5000mAh, un acumulator relativ mic, cat un iPhone, subtire si destul de practic. Are o tensiune de 1,5A care asigura o incarcare rapida.

Acumulator extern Sony CP-F5B, 5000mAh
IMG_1813
Acumulator extern Sony CP-F5B, 5000mAh

Acumulatorul vine in pachet cu manual de utilizare si cu un mic cablu de alimentare/incarcare cu USB la un capat si microUSB la celalalt. Cablul se poate adapta la un doc de telefon pentru a putea incarca bateria sau prin intermediul USB-ului de la un calculator, aceasta din urma durand ceva mai mult ca timp de incarcare. O incarcare plina se efectueaza in aproximativ 6 ore printr-un doc.

Cablul poate fi folosit cu usurinta la mai multe dispozitive datorita mufei microUSB. Incarcarea acumulatorului se face prin microUSb, iar a dispozitivelor prin mufa clasica USB, lucru ce permite atasarea tuturor cablurilor de pe piata. Acumulatorul dispune de un buton de pornire/oprire si un led verde ce indica faptul ca incarca un alt dispozitiv. Imediat dupa apasarea butonului de pornire ledul verder palpaie de 3 ori, 2 sau o data, in  funcie de capacitatea ramasa. La 3 fiind plina, la 2 fiind la jumatate iar la 1 fiind la un sfert din baterie.

Acumulator extern Sony CP-F5B, 5000mAh

Acumulatorul extern, desi are o capacitate de 5000mAh, poate incarca doar de 2 ori o baterie de 1500mAh. Asta daca nu e folosit deviceul in timpul incarcarii, altfel poate sa scada cea dea doua incarcare. Incarcare se face foarte repede, aproximativ o ora jumate la 100%. Acesta incarca un iPad, a 4-a generatie o singura data insa timpul de incarcare este mult mai mare, aproximativ 4 ore.

Atunci cand este descarcat, dupa apasarea butonului de pornire, ledul verde incepe sa palpaie dupa care se stinge. Atunci cand se incarca, se aprinde celalalt led portocaliu, care dupa incarcarea completa se stinge indicand finalziarea incarcarii.

Am spus ca este destul de practic si aici am facut referire la faptul ca tot timpul trebuie sa ai un fir intre acumulator si telefon ca si cum ai fi tot timpul cu telefonul in priza. Lucru acesta nu deranjeaza insa foarte mult, se poate folosi cu usurinta in masina sau chiar pe strada. Poti sa il iei cu tine lejer in buzunar, la pescuit, la iarba verde sau alte activitati in aer liber si rezista bine si la socuri. Al meu a suferit pana in acest moment cateva cazaturi bune si functioneaza perfect.

Una peste alta, cred ca am facut cea mai buna alegere intre cele doua accesorii, si anume incarcator auto vs acumulator extern. Au aparut in ultima vreme foarte multe modele si firme ce produc astfel de acumulatori externi, ideea e ca trebuie sa alegeti ce vi se potrivete tinand cont de cateva aspecte.

Pentru incarcarea unui device cu acumulator de 1500mAh aveti nevoie minimum de 2500mAh capacitatea acumulatorului extern. Nu va zgarciti cand vine vorba de pret, pentru ca sfatul meu este sa alegeti ceva de calitate pentru ca tot atat o sa va si tina. Luati in calcul toate deplasarile, convorbirile si de cate ori aveti nevoie sa va incarcati telefonul pe zi alegand astfel ce vi se potriveste.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here