Anul acesta am umblat pe cateva balti pentru pescuit, nu foarte multe si nu foarte departe de unde locuiesc pentru ca timpul nu imi permite asa cum as dori eu. Totusi au fost cateva iesiri, unele cu rezultate bune sau foarte bune, altele fara nici un peste prins. Asta este pescuitul, sunt zile bune si zile mai putin bune.

De curand insa am fost la o balta situata la aproximativ 20km de orasul Sebis, in localitatea Hasmas(Jud. Arad), o balta care arata asa cum ar trebui sa arate multe balti din Romania, curata, ingrijita, acces cu masina pana langa locurile de pescuit. Balta “Hasmas”, pentru ca nu stiu sa aiba un nume, este situata langa comuna Hasmas, pe drumul ce leaga comuna de satul Clit

. Momentan nu este deschisa pentru pescuit(noi ajungand printr-o cunostinta, mai mult sa vedem cum e balta si sa ne distram putin; nu am retinut nici un peste), fiind o balta “noua” cu foarte mult peste in stadiul de puiet. Din informatiile primite de la proprietar, balta are o adancime curpinsa intre 60cm si 2m, are cateva exemplare frumoase de fitofag si amur(probabil mostenite o data cu achizitia beltii) si foarte mult puiet de crap romanesc, nascut si crescut in aceasta balta. Lucru mai putin intalnit in zona noastra, unde marea majoritate aduc crapi din pescariile din Ungaria. Puietul are dimensiuni mici, am prins crapi de la 100g pana la 500g, dar ating si greutati mai mari, de 700g, 1000g, chiar si mai mari, dar predonina cel de 100-300g. Deasemenea, pe langa crapul romanesc predominant, se mai gasesc ca specii de caras si crap oglinda.

 

Balta din cele aflate de la proprietar, va fi in sistem C&R, cu o taxa de 30 lei/zi, cu posibilitatea retinerii crapului dorit(peste 1kg) cu plata pe loc(momentan la pretul de 14 lei/kg), singurii pesti care ii poti retine fara alta taxa suplimentara este carasul.

Pe unde intra apa in balta

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here