Fehova este o expozitie de vanatoare si pescuit care se desfasoara in fiecare inceput de primavara in capitala Ungariei, la  Budapesta, in cadrul complexului Hungexpo si care aduna an de an cele mai importante firme ce produc articole de pescuit si vanatoare, si cele mai importante magazine de profil din Ungaria.

Pentru prima data in acest an am fost prezent si eu la aceasta expozitie, impreuna cu doi prieteni. Expozitia s-a desfasurat pe parcursul a 4 zile(14-17 februarie), noi reusind sa pasim in ultima zi, duminica.

Am plecat la drum in dimineata zilei de 17, pe la ora 7.30, urmand sa parcurgem o distanta de aproximativ 350km. Ne-am deplasat foarte bine si la ora 11.30(10.30 ora locala) am fost la casa de bilete de unde ne-am procurat biletul de intrare in valoare de 2000huf(aproximativ 33 lei) –  expozitia a fost impartita in doua, Boat Show(plateai separat 2000 forinti) si Fehova(vanatoare si pescuit). Pavilionul in care se desfasura Fehova(8000 mp) era deasemenea impartit in doua, jumatate fiind destinat pasionatilor de vanatoare, iar cealalta jumatate pentru impatimitii pescuitului.

Intrarea la Hungexpo

Odata ajunsi in interiorul pavilionului, printre cateva fete frumoase ce se aflau la intrare si sutele de vizitatori aflati la expozitie, se puteau observa si standurile firmelor de renume din domeniul pescuitului. Astfel am putut admira standurile celor de la Nash, Pb Products, Nevis, Tubertini, TopMix, Daiwa, Cormoran, Korda, Guru, Carp Zoom, Mustad, Savage, Dovit, Clarusso, Energofish, Haldorado. Printre aceste standuri au fost prezente – asa cum am mai spus – si cele mai importante magazine de pescuit din Ungaria, ce au avut prezente in cadrul stanurilor lor nume ca Walter Land, Fox, Korum, Preston, Shimano, DAM, Silstar, Penn, Gamakatsu, Maver, Colmic si multii altii. Cele mai frumoase standuri au fost cele ale Daiwa – Cormoran, Tubertini, Clarusso si Energofish.

In cadrul acestei expozitii puteai sa achizitionezi orice produs era prezent, unele dintre ele afisate pentru prima data spectatorilor, astfel avand ocazia sa fii printre primii care achizitioneaza un bat, o muliteta sau alte accesorii noi de pe piata. Preturile insa nu au fost foarte mici, chiar mult mai mari decat gasesti in magazinele de profil, dar cu cateva ore inainte de inchidere a expozitiei, marea majoritatea a produselor au beneficiat de reduceri consistente.

Tot in cadrul expozitiei au fost prezente si cateva nume din pescuitul stationar din Ungaria si nu numai, cum ar fi Dome Gabor si Lazar Jozsef.

Dome Gabor prezentand tehnica feeder
Lazar Jozsef prezentand produsele Energofish

Dupa o vizita de aproape 5 ore, am plecat din cadrul expozitiei spre o scurta vizita a capitalei Ungariei. Nu am zabovit foarte mult deoarece a fost destul de frig, aproximativ 3 grade, iar pe malul Dunarii vantul sufla din toate partile. Mare parte am vazut din masina, doar putin ne-am plimbat pe malul Dunarii si pe “Podul cu lanturi – Lánchíd” de unde am facut cateva poze.

In jurul ore 17(ora locala) am plecat incet spre casa, oprindu-ne pe autostrada undeva la KM 80 la unul dintre restaurantele Venus unde am luat masa. Va recomand cu caldura sa opriti la unul dintre cele doua restaurante Venus, Venus 1 in directia Budapesta, iar Venus 2 dinspre Budapesta.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here