Astazi m-am ars destul de rau incercand sa prind o tava ce era sa cada pe jos, plina cu produse coapte ce fusesera scoase tocmai din cuptorul incins la peste 180 grade. De obicei se folosesc manusi speciale pentru acest lucru sau clesti cu care sa scoti aceste tavi din cuptor. Este vorba de tavi pe care se coc produsele de patiserie, ce mai apoi le vindem clientilor.

Tinand in mana dreapta clestele si scotand tava frumos din cuptor, hopa ca dansa vru’ sa o ia la vale si produsele odata cu ea. Cum era si normal, sau nu era normal doar ca instinctul a luat-o inaintea constiintei, am sarit repede cu mana stanga sa prind tava cu pricina. Am salvat si tava si produsele sa se duca gramada jos, dar cu un pret nu tocmai placut, acela de a-mi “praji” patru din cele cinci degete pe care le am la mana. Nu vreau sa va spun ce durere imi strapungea aceste degete. Incercam eu sa fiu barbat dar durerea era asa de intensa incat nu mai aveam chef de nimic si nu stiam ce sa fac. Mama, destul de calma si cu un zambet ironic pe fata, insista sa ma fac cu o alifie dintr-o cutie ce se numeste “Cutiuta cu Minuni” – nu stiu exact daca acesta este numele adevarat al alifiei dar asa ii spune mama – ca cica o sa imi faca bine. La durerea pe care o aveam la degete o bagam si in cacat daca stiam ca o sa-mi treaca. Asa ca, am ascultat cuminte si m-am facut cu aceasta alifie. Nu pot sa cred ce efect a avut aceasta crema in mai putin de 20 de minute. Simteam cum treptat durerea dispare si parca, vorba aia “iti ia durerea cu mana” se aplica intradevar. Chiar nu-mi vine sa cred nici acum, cand scriu acest articol, cu ambele maini, si degetele mele parca nici nu au fost prajite. Nu sunt vindecate suta la suta pentru ca lipsa amprentelor este evidenta si chiar s-au facut basici pe trei dintre cele patru arse. Simt uneori cum imi pulseaza sangele in acele varfuri dar sunt sigur ca pana maine lucrurile o sa decurga bine si o sa-mi “creasca” la loc si acele amprente. Recomand acesta “minune” de alifie pentru orice problema de acest gen si cum spune mama, “si pentru taieturi, lovituri, etc.” pentru ca intradevar este o “Cutiuta cu Minuni“.

PS: Aceasta “Cutiuta cu Minuni” poate fi achizitionata de la Oriflame si costa aproximativ 10 lei. Acest articol nu este unul publicitar, el fiind doar o intamplare din viata mea pe care am notat-o in jurnal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here