Acasa la parintii mei avem telefonie fixa de la Romtelecom de peste 30 de ani, ma rog, Romtelecom dupa privatizare, nu mai stiu cum era in trecut. In urma cu 5-6 ani am renuntat si la vechiul cablu TV (pe vremea aia opera ceva firma locala) si am trecut la Dolce si la Clicknet pe partea de internet.

De mai bine de doi ani nu mai locuiesc cu ai mei si atunci cand m-am mutat am ales tot serviciile Romtelecom, bine asta si pentru ca prea multe alternative nu aveam, orasul fiind mic si RDS, singurul operator concurent(ce a cumparat vechea firma de cablu) nu avea inca disponibile toate serviciile pe zona mea, doar TV. Astfel, m-am abonat la greci, si pentru toate serviciile Romtelecom de la noua mea casa plateam nici mai mult nici mai putin de 140 lei/luna. Asta insemna, Clicknet Power de 16Mbps, Dolce Extra+MaxPac+Discovery si parca voce nelimitat.

Timpul a trecut, cei doi ani de contract s-au apropiat de sfarsit si tinand cont de vremurile in care traim m-am hotarat sa negociez cu cei de la Romtelecom in vederea reducerii abonamentului lunar. Dupa cateva apeluri si chiar trimiterea unei cereri de reziliere am primit trei oferte “senzationale”. Prima a fost cu toate serviciile la fel, la frumosul pret de 90-100 lei/luna, a doua varianta fara MaxPack si Discovery la 70 lei/luna iar a treia cu 45 canale(nu are importanta care, pentru ca nu m-a interesat), voce 0 si net de 6Mb totul pentru 50 lei/luna. Frumos, nu?

Asa ca, m-am decis… am renuntat la toate serviciile Romtelecom pe care le-am folosit mai bine de 5 ani si de care nu pot sa spun ca am fost nemultumit decat de preturi, foarte mari preturi, si am trecut la RDS. Iaca na… a trecut mai bine de o saptamana si pana acum ma declar multumit. Internetul merge mult mai bine decat la Romtelecom, am o gramada de canale TV, 139 digitale, 75 analogice, si 8 radio, ma bucur si de posturile locale ca TV Arad, West TV , si mai vad si cateva canale HD(ProTV, Acasa, TVR, UTV, National Geographic, Nat Geo Wild, Digi 24, Sport, etc). Am scapat si de decodor si astfel si de doua telecomenzi si pot sa imi folosesc LED TV-ul la capacitatea lui, ca doar nu am dat banii pe el sa ma uit doar prin media player la HDuri :)) Si am primit si telefon fix care ma intereseaza prea putin. Stai, am uitat, toate astea la 40 lei/luna si in primele 6 luni doar 20 lei/luna.¬†Desi am fost foarte sceptic in aceasta trecere, asa cun spuneam, dupa o saptamana ma declar multumit de alegerea facuta. Doi ani raman asa, orice ar fi, si pe urma mai vedem.

Un test ce confirma ca netul de la RDS merge mult mai bine decat cel de la Romtelecom, adica undeva la 16 Mbps download si 1 Mbps upload.

1 COMMENT

 1. Fugiti ca de dracu cand va ganditi sa semnati cu ROMTELECOM
  Modifica preturile fara acordul clientului, nu raspund la sesizari, dupa o ora si 30minute am inchis telefonul, aceeasi melodie fara nici un operator pe fir
  FUGITI FRATILOR, FUGITI

  RDS?
  Cam pe acelasi nivel, merge prost internetul sau tv-ul, am avut cu ambele dar nu in acelasi timp, primesti nu atentie si operativitate. In cazul in care este picat serviciu de tot, parca mai misca si este usor de depanat. Daca ai ghinion sa mearga dar prost, nasoala treaba, vor depana cand pica de tot, daca ai ghinion si nu a picat problema ca merge prost e nasoala treaba, se repara partial si ramai mai departe cu merge prost.

  Companii mari si nepasare de client
  daca ai de ales intre astia doi, dai cu banul, nu conteaza

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here