Uite asa, dupa o experienta de aproximativ 6 luni in care am citit si experimentat singur ce inseamna cpanel, wordpress si o baza de date, in care am instalat si dezinstalat zeci de pluginuri fara sa stiu ce consecinte au toate aceste asupra blogului meu, ieri m-am hotarat sa imi sterg baza veche de date si sa creez una noua fara acele “experiente” in ea. Bineinteles ca inainte am facut un backup al informatiei. Mai sunt insa mici probleme legate de pozele din site pe care le voi rezolva in zilele urmatoare.

Pot sa spun ca acum, pe noua baza de date creata si doar cu pluginurile necesare instalate, blogul meu functioneaza mult mai bine. Mult nu poate datorita hostului pe care il am(acesta fiind unul mai limitat datorita faptului ca nu am investit foarte multi bani in acesta, pentru moment) insa stabilitatea o vad eu mult mai buna si erorile au disparut.

Am zis sa scriu despre acest lucru si pentru cei care sunt la inceput si vor sa isi inceapa un blog pe WordPress si nu numai. Am invatat in aceste luni multe lucruri interesante despre ce inseamna un site sau blog pe platformele WordPress, Joomla sau Drupal si pot spune cu sinceritate ca cel mai bine pus la punct, din punctul meu de vedere este WordPress. Daca nu cunosti limbaje de programare HTML sau PHP, WordPress iti ofera multe pluginuri utile pentru a creea ceea ce doresti sa prezinti la urma urmei. Aici mai poti sa “te ajuti ” cumparand o tema creata de profesionisti si adaptata nevoilor tale. Sunt sute pe internet cu preturi variabile, de la cativa dolari pana la cateva sute.

IMPORTANT!

Niciodata nu experimentati pluginuri si alte chestii direct in blogul vostru pentru ca mai tarziu o sa regretati aceste experimente prin faptul ca siteul o sa va mearga mult mai prost si cum spuneam mai sus si cu multe erori.

Incercati sa creati un localhost, si aici sunt cateva programe care va ajuta sa faceti asta, cum ar fi de exemplu  XAMPP. Istalati pe acest local toate pluginurile, temele si experimentati aici inainte de a incarca ce e necesar in site.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here