In urma cu aproximativ 1 ora, cand am deschis calculatorul, am avut surpriza sa observ ca blogul meu nu mai are PR 1 ci PR2. In prima faza nu m-am precipitat prea tare pentru ca am zis ca tool-ul meu din Chrome, Seo Tools, poate a luat-o razna. Mai tarziu, cautand prin google diferite chestii am intrat si pe blogul cu retete al iubitei mele, care are o vechime de aproximativ o luna si jumatate, si care, spre surprinderea mea, avea PR1(la actualizarea de PR din 27-28 iunie acesta avea PR0). Atunci am inceput sa cercetez sa vad daca nu este o eroare sau intradevar Google a mai facut o actualizare in acest an. Intradevar, se pare ca Google a avut o a 3-a actualizare pe 2011, care a fost pe data de 18 iulie. Niciodata nu se simte efectul imediat dupa actualizare ci trebuiesc cateva zile pentru a vedea efectul asupra site-ului/blogului nostru, atat in sus cat si in jos, pe o scara de la 0-10.

Update: Astazi am aflat ca Google si-a schimbat politica de calculare a Page Rank-ului si ca nu o sa mai fie doar 3 perioade in an in care se vor actualiza, ci mult mai multe. Nu se stie exact cate si nici cand(la fel ca si acum). Aceasta informatie nu este de la Google ci de la alte surse si astfel nu garantez ca este adevarata. O sa ne convingem singuri daca acesta informatie este corecta in urmatoarele luni.

Poti sa-ti verifici Page Rank-ul aici.

Web Page URL: http://adrianbenea.ro/
The Page Rank:
2/10
(the page rank value is 2 from 10 possible points)

6 COMMENTS

  1. Datorită ție am aflat și eu că am mai ‘urcat’ puțin în page-rank(mai exact, am ajuns la 3) și na…te felicit și pentru ‘izbânda’ ta. La mai mare!

  2. Page rankul nu mai este la fel de important ca în trecut. Contează cât de repede se încarcă blogul, ce conținut afișezi, câte linkuri unidirecționale duc spre tine. Eu pe blogger am PR4, dar majoritatea spun că blogurile pe platforma blogger primesc mereu un fel de link love din partea Google. Oricum, la mai mare. 🙂

    • Intradevar nu mai e asa de important ca si in trecut acest PR, Google schimbad o gramada de algoritmi de calcul pentru a evita “frauda”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here