Toate lucrurile sunt bune dacă au şi măsură, iar omul este măsura tuturor lucrurilor.

Tehnologia prinde contur o dată cu trecerea timpului şi se omogenizează în acelaşi timp în care copiii noştri cresc armonios printre tehnologii de ultimă generaţie şi jocuri tradiţionale. Scopul comun însă este jocul, iar unul cu măsură şi în diverse forme este unul reuşit, atât pentru utilizator, cât şi pentru producător.

Tehnologia poate deveni un instrument util de parenting, folosită cu moderaţie şi în scopuri productive poate contribui la dezvoltarea copilului şi îl poate ajuta să se dezvolte social şi emoţional.

Prin blogging şi reţele de socializare online, copilul are ocazia de a-şi expune valori şi opinii proprii şi se poate face “ascultat” în acest fel, ceea ce contribuie la creşterea stimei şi încrederii de sine. Jocurile video îl ajută pe micuţ să îşi dezvolte spiritul de echipă, abilităţile motorii fine şi gândirea logică, dar să înveţe şi ce e competiţia.

Chiar dacă există şi păreri că tehnologia ucide imaginaţia celui mic, ea poate deveni o invitaţie la gândire şi creativitate, dacă sunt alese mijloace potrivite pentru aceasta. Aplicaţia FunABC – abecedar de la Ejuk este o aplicaţie Joc – Alfabet, care se adresează copiilor de la 2 până la 5 ani şi a fost special concepută de un grup de programatori autohtoni în sprijinul comercializării produselor de ultimă generaţie ale dezvoltatorului Ejuk Siries.

FunABC_1

Aplicația va ajuta copilul să învețe rapid alfabetul românesc. Navigarea simplă nu-l va pune în dificultate pe micuț: literele pot fi răsfoite înainte și înapoi. Împreună cu schimbarea imaginilor copilul va auzi ce este prezentat pe fiecare din ele. Pe ecran se afișează o imagine viu colorată. Când apasă pe literă copilului aude cum sună aceasta.

FunABC_2

Odată ce atingi animăluțul, poți afla ce sunete emite. În joc sunt folosite înregistrări reale ale animalelor. Acest joc te va ajuta să te familiarizezi cu lumea animalelor. Creaturile mici și amuzante – locuitorii abecedarului– repede îl vor învăța pe copil alfabetul.

 

Aplicaţia FunABC poate fi descărcată gratis aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ejuk.funabc

Dezvoltatori: http://ro.ejuk.net

 

2 COMMENTS

  1. acum,aplicatia FunABC poate fi descarcata pentru mai multe dimensiuni ale ecranului, inclusiv tablete de 7 inchi. Vocea din aplicatie a fost schimbata si sunetul este mai tare. Cei cei au instalat anterior aplicatia, sunt rugati sa reinstaleze pentru a vedea aceste schimbari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here