Astazi mi-a ajus si mie pe mana un Nokia C5-03. Am fost foarte nerabdator sa deschid cutia pentru al vedea, deoarece mi-a placut designul lui cand l-am vazut pe internet.

Ce mi-a placut:

Pot sa spun ca e la fel de frumos in realitate ca si pe internet, cel putin varianta care mi-a ajuns mie a fost o combinatie perfecta intre negru si verde. Foarte mic ca dimensiuni dar cu un ecran generos 3,2 inchi si o rezolutie destul de buna 360×640 pixeli.

Dotari are destul de multe pot sa zic, cum ar fi 3G(doar pentru date), Wi-Fi, Bluetooth cu suport A2DP, GPS, Camera de 5MP, accelerometru.

Vine cu cateva aplicatii de socializare instalate(Facebook, Twitter, MySpace, Hi5, YouTube si Friendster) si pe langa astea am vazut Shazam, Quickoffice si o aplicatie pentru marele site Amazon.

Pachetul contine cablu date usb, handsfree si un card microSD de 2GB.

Ce nu mi-a placut:

Spune-am ca e frumos in realitate si poate ca o piesa de expunere intr-o vitrina ar ramane asa, altfel cred, ca dupa cea mai mica utilizare o sa arate groaznic pentru ca plasticul este foarte lucios si “ieftin”.

Ecranul, “TFT resistive touchscreen” este foarte inprecis. Incerci sa actionezi o aplicatie si daca nu apesi corect iti deschide altceva. Cautarea in agenda iti scoate peri albi. Mai bine tii numerele in agenda de buzunar si le tastezi de fiecare data decat sa le salvezi in telefon.(poate am fost putin cam rau :p)

Accelerometrul nu functioneaza decat catre stanga si un lucru foarte enervant, e ca, atunci cand se intoarce imaginea, fie ea joc, poza sau video, ecranul face un “flash”(adica se albeste) dupa care iti apare imaginea intoarsa.

Camera 5MP nu are autofocus si nici flash. Pozele ies destul de prost, mai ales daca misti cat de putin mana, iar daca lumina nu e buna nici nu are rost sa pornesti camera.

Sunetul este puternic dar foarte neclar chiar si la piesele preinstalate.

Sistemul de operare Symbian, se dovedete inca o data a fi depasit si poate la aceasta se mai adauga si faptul ca procesorul de 600Mhz si cei 128MB RAM poate sunt prea putini.

Pretul este exagerat de mare(aproximativ 800 ron fara contract) pentru un telefon “full plastic” si cu o tehnologie destul de invechita(touchscreen).

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here