Nokia C5

Caracteristici principale: ecran TFT 16M culori cu o rezolutie de 240×320 pixeli de 2,2″, camera foto 3,15MP si blitz/camera secundara VGA pentru video telefonie, memorie interna 50MB(extensibila prin card microSD pana la 16GB), Bluetooth, Radio FM,GPS, 3G, sitem operare Symbian OS 9.3.

Pachetul contine acumulator, cablu date microUSB, Hands Free Stereo, card microSD de 2GB.

Acest model de telefon face parte din clasa modelelor clasice Nokia, cu o carcasa dintr-un plastic bun si cu capacul de la baterie din metal. Tastele sunt foarte bine definite astfel ca si cei mai varstnici utilizatori se pot descurca bine cu acest model, iar reactia comenzilor este de asemenea destul de buna pentru un model Symbian.

Acumulatorul(durata stand-by pana la 630 ore/convorbire pana la 12 ore), intr-o utilizare normala(30 minute convorbiri, cateva SMS/poze si putin trafic date), folosit in zone cu semnal OK ajunge la o autonomie de ~5 zile.

Cele mai intalnite probleme/defecte

Cea mai des intalnita problema la acest model este softul. Se inchide singur, se restarteaza singur, se blocheaza sau chiar nu mai porneste de loc.

Din pacate carasa nu pare prea bine “inchegata”, vazand mai multe astfel de telefoane care stateau “cracanate” intre partea superioara si mijloc(fata era desprinsa de mijloc).

Am intalnit doua astfel de telefoane ale caror taste Apel/Inchidere apel, pur si simplu au cazut(s-au dezlipit). Practic bucatica de metal perforata cu modelul pentru apel/inchidere apel si tastele de meniu(albastre) se dezlipeste, nu cade toata tastatura.

Tastele de volum nu functioneaza corect in cele mai multe cazuri

Calitatea sunetului din casca uneori lasa de dorit, ai impresia ca s-a spart casca dupa care isi revine singura. Am trimis cu astfel de probleme in service si pe fisa service s-a trecut “inlocuit casca” insa problema contiuna si cu casca noua.

5 COMMENTS

  1. Adevarat ce spui. Am avut oproblema la casca. Se auzea un bazait cand era volumul catre maxim si am zis sa il trimit in garantie. cand s-a intors casca era ok dar carcasa era parca montata la intamplare…nu erau stranse suruburile nu stiu…oricum arata jenant. L-am trimis din nou de aproape 2 saptamani in service sa il rezolve. Astept sa vad ce se va intampla.

  2. la mine nu mai suna cind esti apelat ,apelarea find vizibila pe telefon doar. a fost trimi,s in servis de 6 ori inclusiv acuma il am in servis ,sint curios de cite ori trebuie s-al mai duc pentru a mi-l schimba avind la el inca un an si opt luni ,apropo celor care vor sa isi cumpere sa se mai gindeasca .cu stima

  3. Am si o problema cu nokia c5. Vorbeam la telefon si la un moment dat..se inchide…de tot. Acum vreau sa il deschid dar se deschide numai flashu=-ul din spate si cam atat. stie careva cauza?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here