Imediat dupa lansarea iPad 2 au inceput si primele zvonurile despre cum va arata, cum se va numi si ce va aduce nou urmatoarea generatie iPad. Denumita de mai multe ori iPad 3, iPad HD sau iPad 2S(dupa lanasarea iPhone 4S), asteptam cu nerabdare sa vedem noul iPad. Aseara, in cadrul conferintei Apple ce a avut loc in San francisco, evenimentul fiind transmis sub forma de liveblogging de cateva dintre siteurile mari din zona tech, a fost lansata noua tableta iPad ce au prezentat-o ca “The new iPad“.

Imediat dupa ce numele a fost dezvaluit si nici una dintre presupunerile si zonurile privind numele tabletei nu a fost confirmat, comentarii de genul: “cel mai prost nume“, nu au incetat sa curga pe siteurile de specialitate si mai ales pe Twitter.

Numele ales de Apple este unul cat se poate de simplu, iPad, fara a mai adauga 3, 4, 5, HD, 2S, etc. Din punctul meu de vedere, Apple a decis sa simplifice si sa consolideze ceea ce i-a adus faima in randul tabletelor. Asa cum de cateva generatii MacBook Pro e MacBook Pro, iMac a ramas iMac, iPod touch e iPod touch sau iPod shuffle e tot iPod shuffle, probabil asa o sa ramana si iPad, cat se poate de simplu. Cred ca se vor evidentia doar prin anul lansarii, deoarece aceste produse se lanseaza in general o data pe an, cel mult fiind denumit second(2nd), third(3rd), fourth(4th) generation, lucru care nu va iesi insa in evidenta.

Nu inteleg de ce sunt unii atat de nemultumiti de acest aspect si de ce vor sa se incurce in tot felul de denumiri, litere si cife, pentru tablete sau pc-uri. Mult mai simplu e sa tii minte si sa folosesti denumirea “VW Passat” si sa tii minte doar anul, de exemplu 2005, stiind astfel cum arata, ce motorizari sunt disponibile sau ce dotari pot fi incluse pe respectiva generatie, s.a.m.d, decat sa ii puna un nume complicat ca de exemplu “VW Passat AZ2746“. Tot VW Passat il vor numi si tot anul fabricatiei va conta mai mult decat o denumire complicata pe care nimeni nu o va tine minte.

Cred cu tarie ca acesta va fi numele viitoarelor generatii de tablete iPad si ca cei din stufful Apple s-au gandit bine cand au ales aceasta denumire, pentru ca in anii de experienta si la valoarea companiei, nu cred ca cineva a pus un nume unui produs ce vrea sa fie unul dintre cele mai vandute din lume, doar ca sa fie pus. Aceasta urmeaza sa fie modificarea definita a ceea ce inseamna iPad si cu riscul sa ma repet, cred ca de acum incolo toate generatiile urmatoare se vor numi simplu, iPad(2013, 2014, 2015, etc). Cu aceeasi tarie cred, ca si urmatorul iPhone ce se asteapta undeva in toamna acestui an, o sa adopte aceeasi strategie si nu va fi nici iPhone 5, nici iPhone HD si nici iPhone 4G. Va purta un nume simplu, care oricum e cel mai folosit si intiparit in mintea tuturora, “iPhone“. Acelasi lucru il va diferentia de celelate generatii, anul lansarii respectivului produs.

Cu aceste fiind spuse va prezint mai jos caracteristicile noului iPad:

  • ecran de 9.7 inch IPS LED backlit cu rezolutie de 2048×1536 pixeli Retina Display, cu 264 pixeli pe inci
  • procesor dual-core Apple A5X
  • procesor grafic quad-core
  • Wi-Fi a/b/g/n, bluetooth 4.0, conectivitate 4G LTE
  • 5-megapixel iSight camera cu Autofocus, Tap to focus si Face detection
  • Video recording, HD (1080p) up to 30 frames per second with audio, stabilizator Video
  • FaceTime camera with VGA-quality photos and video at up to 30 frames per second
  • Photo and video geotagging
  • grosimea tabletei de 9,4 mm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here