In ultimele zile programul mi-a fost putin cam incarcat, cu diferite evenimente in familie si cu alte treburi ce m-au tinut departe de malul apei pentru o buna perioada de timp. Iata ca ieri, am reusit sa imi pregatesc pe foc arpacas, am dat o fuga pana la magazinul de pescuit din oras dupa cativa viermi si pe la ora 14 am plecat spre Aldesti(Arad) pentru a cauta un loc bun de scobar, mreana sau morunas pe Crisul Alb. Dupa ce m-am invartit putin prin cateva locuri in cautarea pestilor m-am oprit intr-un loc in care am sperat ca voi avea ceva capturi. Datorita nivelului foarte scazut al apei, din cauza secetei din aceasta vara, dupa aproximativ 2 ore, in care am prins doar oblete, o mreana foarte mica si un binan, am hotarat sa schimb locul. Astfel am coborat pe cris cu aroximativ 1-1,5km mai jos, intr-un loc in care crisul era destul de lat si locul parea mult mai interesant si mai promitator decat precedentul.

Imediat ce am ajuns si am despachetat, inainte de a pregati nada si lanseta am stat pentru cateva minute sa vad spectacolul oferit de avatii din acel loc, care erau la vanatoare. Am inceput prin a prepara nada, care a foat compusa din 1,5kg Benzar Special Concurs, la care am adaugat jumatate de kilogram de Benzar Clean si 100-150ml de aditiv lichid Benzar Scobar. Peste acest mix am mai adaugat aproximativ 6-8 pumni de arpacas fiert in casa si pana nada a tras apa necesara am pregatit montura.

Initial am pregatit un bat de feeder, pe care am pus un cosulet de 10g si o struna de 0,12 cu o lungime de 1m pe care am legat un carlig de 14. Am efectuat nadirea grea din cosulet si am asteptat. Trasaturile nu au fost pe placul meu, fiind foarte anemice si asta poate si din lipsa aproape totala a curentului ,lucru ce m-a facut sa renunt la feeder si sa trec la pluta. Astfel am pus o linie principala de 0,12 pe un Maver Match de 4,20, pe care am montat o pluta de 0,5g si un carlig de 14 Gamakatsu. Adancinea apei am reglat-o la 1,5-1,7m si am pus un bob de arpacas alb(decojit) pe carlig. Am nadit cu 10-12 bulgari de nada si dupa aproximativ 15 minute am avut si prima captura. Surprinzator a fost ca nu am prins decat doi obleti, pestii mari facandu-si foarte repede prezenta pe vadul nadit si de la ora 16.30 si pana la ora 19.30 am reusit sa capturez 17 bucati de scobar si morunas(6-7kg peste) plus inca 7-8 pierduti in drill si din cauza malului foarte inalt de pe care pescuiam. Pestii au tras foarte anemic, trebuia sa fiu foarte atent la pluta si foarte atent atunci cand contram.

Trecand peste toate aceste aspecte, ziua s-a incheiat foarte bine, facand o partida pe cinste cu multe drilluri frumoase intr-un peisaj superb, inconjurat de numeroase sarituri ale avatilor in cautarea hranei. De obicei practic pescuitul “Catch & Release” dar de data asceasta am dus captura acasa pentru a o da bunicilor mei care si-au dorit sa manance peste prins de mine. Pana data viitoare, fir intins!

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here