Prin 1996, in timpul liceului m-am apucat de fumat impreuna cu cativa prieteni cu care pauza de pauza si in orice timp liber aprindeam o tigara. Ne simteam extraordinar de maturi si de “smecheri” ca noi fumam. Parca fetele se uitau la noi mai bine decat daca nu am fi fumat. Am incercat de nenumarate ori sa ma las de fumat si cea mai lunga perioada a fost de aproximativ 5 luni dupa care ma apucam din nou, poate si din lipsa altei ocupatii(cand simteam nevoia) si sigur din cauza anturajului…toti prietenii mei fumau. In urma cu 2 ani si 5 luni, intr-o dimineata de 1 iulie m-am trezit foarte hotarat cu gandul “de azi nu mai fumez” si pot sa confirm ca pana in acest moment nu am pus tigara in gura niciodata, nici macar stinsa. La locul de munca nu puteam fuma, trebuia sa ies afara si iarna era destul de nasol si in plus de asta eram singurul care fuma. Tot in aceasta perioada mi-am luat un smartpohne adevarat…un HTC P3600(pe care il am si astazi) si pot sa spun ca m-a ajutat foarte mult in a ma lasa de acest viciu. De cate ori simteam nevoia de a fuma ma jucam, butonam HTC-ul sau cautam ceva pentru util pentru el(aplicatii, jocuri, etc) si pur si simplu uitam de tigara. In 2009, am descoperit iPhone 3G si de atunci nu pot sa zic ca am mai avut timp sa ma gandesc la tigari. Tot timpul imi era gandul la acest device de care nu ma saturam sa il butonez, sa il cercetez, sa caut aplicatii utile pentru el si pentru mine. Pot sa spun cu mare bucurie ca iPhone m-a ajutat sa ma las de fumat. Sambata seara eram in oras cu niste prieteni si unul dintre ei a facut cunostinta cu un 3GS in urma cu aproximativ 6-7 luni si de atunci e “fan iPhone”(acum are 4) ,si incearca sa se lase si el de fumat. Dintr-o discutie in alta, incercand sa ii dau cateva sfaturi la cum poate sa se lase de fumat, mi-a zis, spre surprinderea mea cam acelasi lucru care l-am zis si eu, “iPhone ma poate ajuta sa ma las de fumat!”.

De cate ori simte nevoia de a aprinde o tigara deschide un joc, twitter, appstore si altele si asta il face sa uite complet de tigari. Nu ii va fi usor(lucreaza barman intr-un bar de fumatori) insa cum pe mine iPhone m-a ajutat poate asa il ajuta si pe el. Nu stiu cat o sa ajute acest post si pe  altii, dar ideea e ca ori de cate ori simtim nevoia de a aprinde o tigara, acea nevoie trebuie inlocuita cu o placere si asa, treptat putem renunta definitiv la fumat.

Si dupa aceasta perioada, uneori simt nevoia sa aprind o tigara insa o uit repede pentru ca acum, cu iPhone 4 alaturi sigur nu o sa ma lase sa ma reapuc 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here