In urma cu cateva zile am ajutat un prieten sa mute un router wireless dintr-o incapere de la parter intr-o incapere de la etaj, pentru a putea conecta la acest router un smart TV. Are o casa destul de mare, pe 3 etaje, plus cateva anexe in prelungire. Inainte de aceasta modificare prindea semnal pe toata suprafata cladirii chiar si in curte, insa dupa amplasarea routerului in noua locatie, semnalul in curte si in prelugirea casei(anexe) a disparut. Am incercat sa rezolv problema printr-un Accsess Point care sa amplifice semnalul in acea parte de casa, insa la magazinele din oras nu am gasit decat un singur AP care mi-a creat foarte multe probleme. AP-ul a fost o firma total necunoscuta pentru mine, “Booster – model Zio”, care mi-a mancat ceva timp sa ii pot accesa interfata de configurare, foarte defectuoasa de altfel si care nu se putea conecta la reteaua disponibila. Intr-un final am renuntat la acesta si am cautat pe internet o solutie nu foarte scumpa si cat mai simpla pentru a amplifica semnalul wireless in cealalta parte de casa. Dupa mai multe cautari, am renuntat si la ideea de Accsess Point si am comandat Range Extender TP-Link.

Accsess Point-ul functioneaza prin fir, adica trebuie conectat printr-un cablu de retea la routerul baza, transmitand mai departe semnal wireless. Range Extender-ul este o chestie mai simpla, in sensul ca doar ia semnalul wireless si il amplifica transmitandu-l pe raza lui de acoperire. Intr-o casa foarte mare sau intr-un hotel de exemplu, cu unul sau mai multe astfel de range extendere poti amplifica semnalul wireless pe toata suprafata dorita.

Acest Range Extender TP-Link, vine intr-o cutie destul de mica, in care se afla un manual de utilizare, dispozitivul propriu zis care se monteaza direct intr-o priza si un cablu de retea de aproximativ 1 m lungime. Cum se configureaza acest Range Extender? Foarte simplu. Il bagi in priza si dupa ce incepe sa emita semnal, te conectezi prin Wi-Fi la acesta. Instant iti apare fereastra de accesare a setarilor lui. Introduci userul admin si parola admin urmat de butonul login sau tasta enter la calculator. O interfata simpla si draguta te indruma spre configurarea extender-ului intr-un mod foarte usor. Next este primul buton care trebuie accesat, dupa care trebuie sa selectam regiunea. In urmatoarea fereastra extender-ul incepe sa caute toate retelele disponibile la care s-ar putea conecta, alegand ulterior reteaua dorita. Urmatorul lucru care trebuie facut este de a introduce parola de la retea(daca este securizata) si configurarea acestuia a luat sfarsit. Dupa toate aceste operatiuni extender-ul se restarteaza singur si trebuie sa asteptam aproximativ 30 de secunde pana acesta isi salveaza toate configurarile efectuate anterior. Dupa termianrea procedurii de restartare, in lista de retele disponibile vom vedea doar numele retelei noastre, semn ca extender-ul a intrat si el in actiune si reteaua wireless a fost extinsa. Daca nu sunteti convinsi ca acesta functioneaza va puteti lega printr-un cablu de retea din extender(deoarece are un port lan) si va veti convinge ca funcioneaza.

Ca o idee pentru cei care vor sa faca exact ca si noi, am montat router-ul la locul lui in casa, iar extender-ul in priza din spatele televizorului conectandu-le intre ele prin cablul de retea. Astfel, cu un device mic am rezolat si smart TV-ul si amplificarea semnalului in intreaga casa.

Pret eMag : 134,99 lei

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here