Multi dintre posesorii de iPhone 4 se plang de functionarea defectuasa a butonului HOME dupa o perioada mai lunga de folosire. Asa s-a intamplat si in cazul meu. Am telefonul din decembrie 2010 cumparat de nou si pana in urma cu aproximativ 3 luni a functionat perfect. Atunci a inceput sa dea mici rateuri. Uneori nu functiona la prima apasare, alteori apasam chiar si de 3-4 ori pana reactiona, alteori functiona perfect. Aceasta problema devenea foarte enervanta, mai ales atunci cand ai nevoie sa iesi rapid dintr-o aplicatie pentru a efectua un apel. Ma gandeam ca trebuie sa il trimit in garantie pentru a-mi rezolva aceasta problema, doar ca nu ma induram datorita timpului mare petrecut in service. Atunci m-am decis sa incerc solutia pe care o sa v-o prezint in cele ce urmeaza.

Ai nevoie de doua lucruri importante pentru a putea efectua aceasta operatie. In primul rand sa cumperi sau sa faci rost de cativa stropi de Alcool Izopropilic pe care il poti gasi in serviceurile de telefoane(eu l-am achizitionat de la un amic ce se ocupa de reparatii TV – 200 ml=10 lei) si un betisor de urechi.

Cum trebuie procedat:

  • opresti neaparat telefonul
  • inmoi betisorul cu vata in alcoolul izopropilic
  • de jur imprejurul butonului frecati bine cu betisorul inmuiat in alcool astfel in cat acesta sa intre pe langa ecran si buton
  • in timp ce tineti butonul apasat mai frecati margina cu betisorul si eventual efectuati cateva apasari repetate ale butonului pentru o penetrare cat mai rapida a alcoolului printre pereti
  • lasa telefonul in pace timp de cateva minute pentru ca alcoolul sa se evapore dupa care porneste telefonul
  • acum verifica daca butonul functioneaza corect

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1voU5_1hHWc[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QZpeO8MvgVE[/youtube]

Aceasta solutie a fost data de catre site-ul iNotes.ro si incercata de mine pe data de 19.01.2012 la ora 17. Dupa 24 de ore de la aceasta operatiune confirm ca atat telefonul cat si butonul HOME functioneaza perfect.

Chiar daca aceasta solutie este una temporara, inainte de a merge cu telefonul la garantie sau intr-un service pentru a repara/schimba acest buton, cu siguranta o sa apelez intai la alcoolul izopropilic.

PS: Trebuie sa mentionez pentru cei interesati, ca, aceasta operatiune a fost efectuata fara a indeparta folia de protectie a ecranului. Aceasta nu a suferit nici un fel de modificare sau deteriorare din cauza alcoolului izopropilic.

3 COMMENTS

    • Eu am folosit de cateva ori aceasta metoda si nu s-a intamplat nimic. Din cate m-am informat la service-uri de telefoane, alcoolul izopropilic se evapora foarte repede si nu poate dauna altor piese. Bineinteles sa nu fie in cantitati exagerate. Eu am imbibat un betisor de urechi in alcool si a fost foarte putin alcool.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here