In primul rand doresc sa va spun tuturor “La multi ani” si un an mult mai bun si fara probleme.

Dupa 8 ani in care asteptam cu nerabdare sarbatorile de iarna (care pentru mine sunt cele mai frumoase) si in acelasi timp cu gandul la “cat de mult vom avea de muncit in acest an”, a venit vremea sa imi petrec cu adevarat sarbatorile alaturi de cei dragi, fara a ma gandi ca am doar 2-3 zile libere.

Asa cum scriam in urma cu cateva luni, am avut o perioada lunga in care am lucrat in cadrul unui magazin partener Orange. Lucrand intr-un astfel de domeniu nu prea te bucuri de sarbatori, fie ele Craciun, Anul Nou, Paste…atunci muncesti mai mult decat oricand intr-un an. In aceasta perioada sunt “cele mai grozave” oferte din partea operatorilor mobili si nu numai, si toata lumea se ingramadeste sa achizitioneze cate un dar pentru cei dragi sau pentru ei. Parca e o placere pentru unii sa isi lase lucrurile nerezolvate pentru Ajunul Craciunului sau pentru ultima zi din an, nu incearca sa se elibereze de stresul de peste an petrecand timpul liber in familie sau alaturi de prieteni ci prefera sa stea la cozi infernale. Stiu, puteti sa spuneti ca unii nu au timp pana atunci. Sincer?…nu cred. Nu cred ca fiecare dintre noi nu isi poate organiza putin timpul pentru a-si rezolva problemele din timp, nu cred ca lucreaza non stop pana in ultima zi din an si nu prind nici un weekend in care pot sa isi faca cumparaturile importante. Problema e ca ne place sa stam la cozi si daca undeva este coada(fie el si rahat ambalat) si este si oferta sarim cu totii sa cumparam. Vezi diferite evenimente in tara la care oamenii se inghesuiau pentru tigai la oferta sau alte rahaturi chiar daca aveau sau nu nevoie de ele, dar asta e un alt subiect. Intotdeauna mi-a placut sa imi rezolv problemele din timp tocmai sa nu stresez pe altii asa cum altii ma stresau pe mine in acele ultime momente.

Am plecat cu o saptamana inainte spre Arad pentru a ne finaliza cumparaturile pentru Craciun si Anul Nou. Am luat cele necesare pentru noi si pentru familie, iar un ultima zi am cumparat doar strictul necesar(paine, fructe, suc). Am terminat toata munca prin casa pe 23, respectiv pe 30 decembrie, iar in 24 si 31 decembrie am avut suficient timp sa petrecem cu prietenii si familia.

Acum sarbatorile au trecut si multi dintre noi au inceput de astazi munca insa asa cum mi-am propus in luna august, atunci cand mi-am incheiat activitatea la vechiul loc de munca, voi profita din plin de acest an si voi incerca sa imi organizez timpul pentru a avea cat mai mult timp liber. Trebuie sa muncim pentru a obtine ceea ce ne dorim si pentru a avea o viata mai buna insa trebuie sa avem grija si de noi si trebuie sa invatam sa ne bucuram de toata munca depusa intr-un an. Prin concedii, iesiri cu prietenii, familia, pescuit, bicicleta, cumparaturi si orice atceva ne pasioneaza si ne da o satisfactie. Daca ne ocupam prea mult timp cu munca(si fiecare dintre noi alearga spre o viata mai buna zi de zi), viata va trece pe langa noi si nici nu vom realiza ca suntem deja batrani si nu am avut parte de bucurii ci doar de munca.

Asa ca va doresc tuturor un an plin de satisfactii si impliniri atat pe plan profesional cat si sentimental dar tineti minte, bucurati-va cat mai mult de timpul vostru si nu il da-ti nimanuia pentru ca nu va va ridica nimeni statuie. Bucurati-va cat mai mult de locurile care va inconjoara, de oamenii dragi, de lucrurile frumoase ce de multe ori se intampla dar nu le observam deoarece suntem prea cufundati in munca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here