Folosiriea discurilor formatate NTFS a fost o experienta neplacuta pentru mine. Tot timpul trebuia o munca extra, sub forma de configuratii, citirea forumurilor si apoi aplicarea mai multor setari cu multe rezultate frustrante.

Probabil ca utilizator de Mac, ai crede ca folosirea formatelor NTFS pe Mac OS X e o sarcina foarte simpla. De ce nu? Ma joritatea lucrurilor pe Mac sunt simple.

Daca ai avut de-a face cu partitii NTFS pe Mac, presupun ca e foarte posibil sa stii a nu e usor, nu e standard si nu este placut de loc sa folosesti(si cand zic sa folosesti, ma refer sa scrii pe o partitie NTFS, pentru ca de citit este posibil) aceste partitii pe sistemul de operare Apple.

Daca nu cunosti unealta potrivita, experienta cu aceste formate ar putea deveni frustranta, la fel cum este cu orice alt sistem de operare in afara de Windows. Scopul principal al acestui articol este de a impartasi cu voi un pic din experienta mea in incercarea de a gasi aplicatia potrivita si sperand ca va voi salva in a face astfel de greseli.

Ca in 99% din cazrile in care vreau sa aflu si sa rezolv o problema, prima data am incercat cu Google, unde am aflat ca nu pot folosi partitii NTFS pe Mac, decat, repet, doar pentru citire.

Cum acesta nu este un “bug” nou al sistemului de operare, internetul este deja plin cu zeci de articole legate de subiect. Sunt multe solutii disponibile, unele dintre ele gratuite iar unele sunt pe bani. Am incercat cateva dintre ele, iar una pe care am folosit-o o vreme indelungata a fost Paragon NTFS for Mac. O solutie destul de ok, am folosit o varianta piratata pe toata durata in care am folisit OS X Yosemite, destul de ok, fara prea multe erori in copierea sau scrierea fisierelor, doar ca foarte greu de instalat(varianta piratata) si o data cu trecerea la El Capitan, aceasta a cedat. Atunci am zis sa revin si sa va recomand cea pe care o consinder cea mai buna dintre toate: Tuxera NTFS for Mac.

Prima mea incercare, ca de obicei, a fost catre o varianta gratuita. Ca marea majoritate, nu imi place sa cheltuiesc bani doar ca sa ii cheltui. Daca este o aplicatie gratuita, cu atat mai bine.

Tuxera NTFS for Mac suporta toate versiunile de Mac OS X, inclusiv El Capitan. Suportul pentru extended NTFS si kernelul de 64 biti il face sa fie o solutie viabila pentru fiecare, chiar si pentru cei mai pretentiosi utilizatori.

Prima data am folosit varianta trial a acestui software si mi-am dat seama ca sunt mai mult de cat multumit de el. Va recomand sa il incercati si voi. Versiunea completa a programului costa 25€(31$), eu zic ca merita, tinand cont ca se poate instala pe toate Mac-urile din casa si atata timp cat e folosit in scop personal si nu comercial. Merita si ca beneficiezi automat de update-urile gratuite si stii ca nu mai ai bataie de cap indiferent de ce OS X folosesti sau vei folosi in viitor.

Pentru descarcare si incercare lui timp de 15 zile [Tuxera NTFS for Mac]

Totodada va pun la dispozitie si o varianta gratuita, mai exat versiunea 2013.2, testata si folosita de mine pe OS X El Capitan, care insa nu garantez ca pe urmatoarele versiuni de OS X va mai fi functionala [Download]

Sunt multe alte optiuni pentru a rezolva aceasta problema comuna in comunitatea Mac user-ilor. Unele dintre ele functioneaza mai bine ca altele, dar fara nici o indoiala, va pot asigura ca cu ajutorul Tuxera for Mac puteti spune problemelor vostra cu partitiile NTFS, la revedere.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here