In urma cu ceva timp am scos un film ce l-am tinut cateva luni pe hdd. Am avut cateva tentative de al porni insa aveam un sentiment ca nu imi va placea si probabil acest lucru m-a determinat sa nu ii dau drumu. Am facut de foarte multe ori acest lucru cu multe filme si uneori se dovedeau cu adevarat speciale. In aceste zile libere pe care le-am avut incepad cu 23 decembrie, am vizionat o gramada de filme bune si mai putin bune, pe care le-am luat in ordinea alfabetica, asa cum erau ele salvate pe hdd-ul conectat la mediaplayer. Astfel, pe data de 3 ianuarie, am ajuns sa vizionez un film cu adevarat special, acesta se numeste Secretariat. Probabil ca daca vei face ca si mine si nu vei citi decat titlul filmului vei ajunge sa nu il urmaresti niciodata. Gresit, iti spun eu, nu este doar un nume, este numele unui cal avea sa ajunga unul dinte cei mai mari campioni al tuturor timpurilor prin eleganta, viteza si rezistenta lui.

Scurta descriere:

Penny Chenery Tweedy este o casnica din Denver, care accepta sa preia de la batranul si bolnavul ei tata Christopher Chenery grajdurile Meadow din Virginia, desi nu dispune de nicun fel de cunostinte despre cresterea cailor sau despre cursele de cai. Presata sa vanda ferma dupa moartea tatalui pentru a achita datoriile imense mostenite de la acesta, femeia il angajeaza pe fostul jocheu Lucien Laurin cu scopul de a antrena calul de curse botezat Secretariat, care pare sa aiba toate calitatile necesare unui mare campion. In anul 1973, Secretariat condus de catre jocheul Ron Turcotte a devenit primul cal din ultimii 25 de ani care a castigat Triple Crown – Kentucky Derby, Preakness Stakes si Belmont Stakes, aparand pe coperta tuturor publicatiilor importante din epoca. Avandu-l in proprietate pe faimosul Secretariat, fata de care a dezvoltat o afectiune speciala, sotia si mama a patru copii Penny Chenery Tweedy a reusit sa se impuna intr-un domeniu dominat de catre barbati.

Daca il tii acolo, descarcat, si crezi ca iti ocupa locul degeaba si te gandesti sa il stergi, sau te-ai uitat de multe ori la titlul lui inainte de al descarca sau de al cumpara din magazin sau inchiria, incearca-l si nu o sa regreti. Este un film superb ce merita vazut, cel putin o data-n viata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here