Conform unor studii facute, 2011 va fi un an foarte important pentru smartphone-uri pe piata chineza. Prin intermediul acestora, internetul va fi disponibil si acelora care nu isi permit un laptop.

China are mai mult de 842 de utilizatori de telefonie mobila, dar cresterea utilizatorilor de smartphone a fost destul de lenta. Doar 21 de milioane de telefoane inteligente s-au vandut in 2009, dar numarul lor aproape ca s-a triplat in acest an, ajungand la 62 milioane. In 2011 numarul lor va creste din nou si se asteapta ca acesta sa ajunga la aproximativ 95 milioane de smartphone-uri vandute, conform firmei de cercetare Analysys International.

Analistii considera ca unul dintre motivele acestei cresteri se datoreaza si serivciilor 3G, lansate in 2009, dar promovate de operatori de telecomunicatii abia in 2010. Mai multe tipuri de smartphone-uri au intrat pe piata la costuri incepand cu 1000 yuani(150$).

In 2011 vor aparea mai multe modele de smartphone-uri chinezesti, unele imitand “Apple’s iPhone”. In 2012, preturile vor scadea si mai mult astfel ca se va putea achizitiona un telefon inteligent chiar si cu 500 yuan(75$).

O data cu aceste preturi scazute vor putea beneficia de internet si alte avantaje pana si agricultorii si lucratorii cu “gulere albastre“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here