Multi clienti de Twitter putem gasi in AppStore insa rareori unul nou, complet care sa ne satisfaca dorintele si nevoile noastre. De mult timp nu am gasit un astfel de client care sa ma faca sa renunt la cel vechi. Din punctual meu de vedere un client Twitter trebuie sa aiba cateva elemente principale si necesare si sa aiba un design frumos, placut. Printre acestea se numara: actionarea cat mai usoara si rapida a comenzilor de baza(RT, Rreply, Reply all, Direct Mesages, Favorites, Attach, Multiple Accounts) vizualizarea rapida a conversatiilor, accessul rapid la lista celor pe care ii umaresti/te urmaresc si bineinteles Push Notification.

TweetBot este un client de Twitter aproape complet creat de echipa Tapbots. Spun aproape complet deoarece ii lipseste un lucru estential pentru unii dintre noi, Push Notification. Trecand peste aceasta, la prima vedere observam ca acesta este foarte bine desenat, chiar simpatic, si bine structurat astfel ca poti actiona comenzile necesare foarte repede. Deci, in concluzie acesta face cam tot ce trebuie sa faca un client de Twitter. TweetBot are cateva unique features care il deosebesc de ceilalti clienti. Pe langa butoanele inferioare care  iti indica timeline, mentions, DM, favorites si search, in TweetBot vei putea accesa foarte usor listele create de tine printr-o simpla apasare a butonului Timeline. Prin apasarea unui tweet apar si dispar toate comenzile de care ai nevoie. Atunci cand doresti sa vezi o intreaga conversatie, trebuie doar sa tragi degetul pe ecran incarcandu-se si chiar indicandu-ti cate tweeturi au fost in acea conversatie. Foarte simplu si chiar utila aceasta functie. Sunetele de asemenea sunt foarte simpatice.

Nu toate sunt perfecte la TweetBot, si observam aceleasi probleme in timeline gap ca si la ceilalti clineti de Twitter. Atunci cand urmaresti foarte multe persoane si parasesti aplicatia pentru un timp mai indelungat, cand te vei intoarce iti va incarca ultimele tweeturi listate. Aplicatia Iti ofera un timeline gap de la ultimul tweet pe care l-ai vazut si iti ofera si posibilitatea de a umple golurile cu tweeturile lipsa din perioada de pauza. Nu intotdeauna acesta sunt afisate correct, uneori avand multe tweeturi lipsa. Din mai multe informari am inteles ca acest lucru nu este intodeauna datorat clientilor de Twitter ci si de la serverle propriu-zise ale Twitterului.

Nu stiu daca acesta este clientul potrivit pentru voi insa stiu sa spun ca de cand l-am instalat prima data acesta nu mai lipseste din iPhone-ul meu si nu mi-a fost greu sa renunt la clientul vechi. Lucrurile simple cum ar fi sliding your finger to see conversations sau accesul rapid la butoanele reply, retweet, favorites m-au facut sa folosec TweetBot zi de zi sis a trec foarte usor peste micile probleme care sunt convins ca se vor rezolva cu timpul.

TweetBot merita o nota de 4.5 din 5.

Acesta poate fi descarcat din Tweetbot — A Twitter Client with Personality - Tapbots contra sumei de 2,39€.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here