Intotdeauna am avut o problema cu organizarea aplicatiilor pe iPhone. Am cateva aplicatii pe care le folosesc zi de zi si unele care le folosesc cel putin saptamanal si pe care doresc sa le accesez cat mai repede si sa le am la indemana. Pentru mine, la indemana, inseamna sa le am pe prima pagina a telefonului, grupate, pentru a fi cat mai usor de accesat. Nu imi place sa derulez pagini intregi de aplicatii sau jocuri fiindu-mi aproape imposibila gasirea uneia dintre cele dorite atunci cand am nevoie repede de ea.

De cand cu lansarea iOS 4.0 o parte din aceste probleme, sau mai bine zis dorinte, este rezolvata, pentru ca acesta versiune a adus de la sine una dintre optiunile mult asteptate si comentate(la vremea ei), multitasking. E foarte utila aceasta optiune dar are si cateva minusuri din punctul meu de vedere. Faptul ca aplicatiile sunt mentinute active, fiecare dintre acestea ocupa putin din memoria RAM disponibila a unui idevice, lucru care nu este foarte suparator. Ce e cu adevarat neplacut este ca fiecare aplicatie “deschisa” este adaugata in acesta optiune(multitasking) si formeaza o lista foarte lunga de aplicatii si cautarea printre ele este la fel de neplacuta ca si cea din pagini.

Tot cu iOS 4.0, Apple a mai adaugat si posibilitatea crearii de foldere, grupand astfel toate aplicatiile dorite intr-un folder. Numarul aplicatiilor care pot fi grupate intr-un folder este de maxim 12, iar numele folderelor sunt de obicei definite automat dupa primele doua aplicatii introduse si dupa categoria din care acestea fac parte: productivity, games, lifestyle, utilities, social networking, etc. Initial aceste denumiri sunt foarte bune doar ca pe cum am nevoie sa accesez anumite aplicatii incep sa ma lovesc de o mica problema. De exemplu: folosesc aplicatia Dropbox si o consider o aplicatie din categoria utilities, desi ea e incadrata ca si productivity, si daca o adaug impreuna cu Read it Later intr-un folder acesta se va numi automat “Productivity”. Stiu, pot sa redenumesc folderul in “Utilities” pentru ca imi place mai mult, sau pot sa mut aplicatia intr-un alt folder creat sau pe care urmeaza sa il creez dandu-i numele de “Utilities”. Ideea e ca eu nu m-am prea putut obisnui cu aceste denumiri, si in consecinta am cautat intodeauna o noua modalitate de redenumire si grupare a acestor foldere, pentru a-mi putea fi mult mai usoroara si familiara denumirea, si implicit accesarea acestor foldere si a aplicatiilor ce se gasesc in acestea.

Astfel am creat foldere pe care le-am redenumit si grupat in functie de ce fac aplicatiile pe care le-am adaugat in ele. De exemplu: folderul Photography – in care am adaugat Photos, Camera+, Instagram, Snapseed, Pano Camera 360, etc.; folderul Organize – in care am adaugat Reminders, 2Do, Clock, etc.; folderul Navigate – contine aplicatii ca Maps, iGO, NAVV, etc.; folderul Read – in care am aplicatii ca Pulse News, Zite, iBooks, Readability, Bible, Evernote, etc.; folderul Play – am jocurile ce le joc cel mai frecvent Can Knockdown, Fruit Ninja, GTA3, Angry Space, Game Center, etc.; folderul Shop – am adaugat App Store, iTunes, AppShooper, etc.; folderul Utilities – am aplicatiile Download Meter, Analitycs, Sync In A Blink, Dropbox, Converter, roUtil, etc.; folderul Share – am aplicatiile de social networking ca Google+, Facebook, Viber, Tumblr, Bump, etc. Pe langa aceste foldere am si aplicatiile pe care le accesez de mai mutle ori intr-o zi si pe care nu imi place sa le tin “ascunse” in aceste foldere. Printre acestea sunt Camera, Calendar, Settings, Pocket(vechiul Read it Later), Reeder, Tweetbot, Phone, Mail, Safari si Messages. In poza de mai jos puteti vedea cum arata pagina mea principala de pe iPhone, iar pe celelalte pagini sunt de obicei aplicatii care nu sunt accesate des sau care sunt proaspat descarcate din App Store si care nu isi au inca locul in folderele mentionate mai sus.

Voi cum va grupati aplicatiile, folositi folderele standard, tineti aplicatiile fiecare separat grupate pe pagini intr-o categorie stiuta doar de voi?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here